PROGRAMMA -> FORMULIER
De activiteiten zijn er op gerichtom inzichten, werkmethodes en prototypeste ontwikkelen.Creatieve makers worden uitgenodigd om het potentieel van software, code en hacking een plek te geven in hun werk, en programmeurs, theoretici en andere betrokkenen worden uitgedaagd om artistieke methodes in te zetten. De activiteiten ontrafelen en demystificerencomplexe vraagstukken rond data systemen, privacy wetgeving en online netwerken. De werksessies creërensensitiviteit voor sociale en (geo)politieke aspectenvan technologie. Je gender, enwaar je bent op de wereld maakt een verschil: Wieplukt van innovatie de vruchten, en wiemoet de rommel opruimen?
Het programmabiedt een inhoudelijke context en eentijdelijke collectieve situatiewaarnieuwe ideeënworden gearticuleerd. De activiteiten maken gebruik van vrije software en open licenties omdat ze hetbestuderen, verbeteren en verspreiden van inhouden en tools bevorderen. Het programma draagt bij aan een digitale cultuur waarin de contaminatie tussen praktijkenvanzelfsprekend is.
Verbeelding is gereedschapom verandering mogelijk te maken. We bedenken netwerken voorbij de wetten van vraag en aanbod, poëtische algoritmes met lak aan conventies en apps die gebruikers toestaan een anderperspectiefte ontdekken. Constant maakt plek voor toekomstgericht experiment, speculatieve reflectie en de ontwikkeling van tot de verbeelding sprekende prototypes.





Elke zes weken vindt in Constant V een kleinschalige presentatie plaats van werk dat nog in ontwikkeling is. Soms wordt daaraan een een workshop met de maker(s) gekoppeld.

De ontwikkelruimte in Wtc25 biedt ruimte aan kortlopende         residenties, bijeenkomsten en voorbereidingen op projecten.         Voor de ondersteuning van ad hoc activiteiten reserveren we         jaarlijks een vast budget.

Achter de schermen ondersteunen we uitluikende collaboratieve praktijken, en de netwerking tussen kunst- en maatschappelijke organisaties. De transdisciplinaire expertise die we via de werksessies opdoen verwerken we naar nieuwe methodologieën om         technologie te onderwijzen binnen kunstopleidingen. We geven daarnaast op uitnodiging lezingen, workshops, presentaties en nemen deel aan expert-meetings.






Technogalactisch Software Observatorium
Wanneer: Voorjaar 2017
Waar: World Trade Center, Brussel
In samenwerking met: Martino Morandi
Deelnemers:

KUNSTENAAR, VLAMING

Vreemdelingenzaken
Wanneer: Najaar 2017
Waar: Beursschouwburg, Brussel
In samenwerking met: Tactical Tech, Rainbowhouse, Globe Aroma
Deelnemers:

SOCIALE PARTNERS?

Netwerken met een standpunt
Wanneer: Voorjaar 2018
Waar: Diverse locaties, Antwerpen
In samenwerking met: BolWerk, Esc

Deelnemers:

MOBILE NETWORKS? TE TYPISCH? BELGEN?

Alchorisma
Wanneer: Najaar 2018
Waar: Z33, Hasselt
In samenwerking met: Z33, Q-o2
Catherine Lenoble (auteur, algoritmische literatuur)

Deelnemers:

Bureaucratie
Wanneer: Voorjaar 2019
Waar: 
In samenwerking met:
Deelnemers:

TAAL, INFRASTRUCTUUR

Geprogrammeerde ouderdom
Wanneer: Najaar 2019
Waar: 
In samenwerking met: Unisys Belgium Computermuseum
Deelnemers:

ONDERZOEKERS, OUDERDOM, ZORG

Kompels
Wanneer: Voorjaar 2020
Waar: 
In samenwerking met: archive.org, 
Deelnemers:

Iteraties
ism: esc medien kunst labor
met: 



Misschien


Overige activiteiten


*Constant V

*Wikipedian in residence & andere

* Publiek Domein Dag 

* Libre Graphics Meeting

* Algolit 

* Draagbare technologie en geleidende textiel

* Libre Objet 

* Relearn-Meta

* Mixtaal